Ιστορία

 

Στο κέντρο της παλιάς ενετικής Πόλης και του Ενετικού λιμένα των Χανίων, ύψωσε ξανά το ανάστημά του το Ενετικό μέγαρο "Palazzo del Duca". Ένα κτίριο χαρακτηρισμένο από το υπουργείο πολιτισμού ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο υψίστης σημασίας.

Η ιστορία του ξεκινά από τα πρώτα βυζαντινά χρόνια σαν εργαστήριο κεραμικής. Επί ενετοκρατίας μετατρέπεται σε πολυτελή κατοικία του Δούκα της πόλης. Στην Οθωμανική περίοδο γίνονται μερικές επεμβάσεις και προστίθεται ένας όροφος. Τα εκατό τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείται ως κατοικία από εύπορες οικογένειες των Χανίων, Οθωμανούς, Εβραίους και Έλληνες. Φθαρμένο από το χρόνο και πληγωμένο από τις βόμβες του Β' παγκόσμιου πολέμου, ήταν έτοιμο να καταρρεύσει.

Σε τούτη τη κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του, αποφασίσαμε να επέμβουμε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Η ανακατασκευή που πραγματοποιήθηκε διατήρησε όλα τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά του στοιχεία με αποτέλεσμα το κτίριο να μη διαφέρει από την εποχή εκείνη και να συνταιριάζει με τρόπο μοναδικό το παρελθόν με το παρόν.

 
 

Κράτηση On-line

 

Βρείτε μας

Palazzo Duca location - old town of chania

Χρησιμοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη για μια άμεση άποψη της τοποθεσίας του Palazzo del Duca και οδηγίες για την εύκολη άφιξή σας.

Βρείτε μας στο χάρτη »